5 redenen om pianolessen te gaan volgen

Muziek: iedereen is er dol op. Het horen van een paar goede klanken maakt gewoonweg iedereen vrolijk. Naast het beluisteren of het beleven van muziek tijdens een concert, is het ook heerlijk om zelf een instrument te gaan bespelen. Helemaal wanneer je merkt dat je er door lessen steeds beter in wordt. Nog op zoek naar het juiste instrument? Laat je dan door dit artikel overtuigen om pianolessen te gaan volgen.

#1 De piano is een indrukwekkend instrument

In de wereld van de muziek kun je alle kanten op. Er zijn slag-, blaas-, snaar-, elektronische- en toetsinstrumenten. Allemaal stuk voor stuk prachtige instrumenten met bijzondere klanken, maar kunnen deze ook tippen aan de magie van de piano? Met haar afwisselend witte en zwarte toetsen word je als een magneet naar de piano toegetrokken. Kun jij bij het zien van een piano de verleiding weerstaan om een van de toetsen in te drukken? Ik in ieder geval niet.

#2 De klanken zijn prachtig

De piano werkt niet alleen als een magneet op jou vanwege de uitstraling van het instrument. Ook de klanken van een piano zijn gewoonweg prachtig. Het is een veelzijdig instrument, waardoor je alle muziekstijlen die je leuk vindt kunt spelen of kunt leren spelen tijdens pianolessen.

#3 De piano is het ideale instrument voor begeleiding

Alleen muziek maken is leuk, maar samen met andere persoon een muzikaal festijn neerzetten is nog veel leuker. Door de prachtige klanken is de piano het ideale instrument om een zanger of andere instrumentalist te begeleiden. De pianobegeleiding kan zowel ondersteunend als leidend zijn, waardoor het spannend is om te blijven luisteren.

#4 Piano spelen is goed voor je brein

Nog een reden om pianolessen te gaan volgen is dat het goed is voor je brein. Wetenschappers hebben namelijk al jaren geleden ontdekt dat het bespelen van een muziekinstrument goed is voor het brein. Er worden tijdens het spelen namelijk meer en betere verbindingen gemaakt door de hersenen. Houd je brein vitaal!

#5 Pianolessen zijn leuk voor de kinderen

Een laatste reden om zelf pianolessen te volgen of je kinderen piano lessen te laten volgen is dat het leuk is om met de kinderen piano te spelen. Samen liedjes zingen met de klanken van de piano als begeleiding. Dat klinkt toch heerlijk?

Heb jij de magie van de piano al eerder ontdekt en ga je binnenkort verhuizen? Laat je piano verhuizen door een gespecialiseerd bedrijf. Zo kun je blijven genieten van de voordelen die piano spelen jou biedt.

Comments are closed