Alles over een zwemvijver

Wil je iets extra’s toevoegen aan je tuin maar vind je een zwembad te onnatuurlijk? Dan is het een aanrader om eens te kijken naar een zwemvijver. Dit is, zoals de naam al zegt, een vijver waar je in kunt zwemmen. Dit is een hele beleving, zwemmen in de natuur.

Wat houdt het in?

Stel je voor dat je een prachtige tuin hebt met veel flora en fauna en dat je een zwembad of jacuzzi daar afbreuk op vindt doen. Dan kun je kiezen voor een zwemvijver. In een zwemvijver kan worden gezwommen tussen de planten en dieren. Het mooie is dat het volledig overloopt in de natuur van de rest van de tuin. Je hebt een vijver met helder water, prachtige waterplanten en eventueel vissen die rondzwemmen. Tussendoor zal misschien eens een kikker of een libelle een kijkje komen nemen. Natuurlijker kan het eigenlijk niet. Je houdt het water schoon met een filterinstallatie. Er zijn verschillende manieren om het water te filteren. Vraag dit na bij een speciaal bedrijf voor zwemvijvers. Het ontwerp van een zwemvijver komt meestal overeen met die van een gewone vijver.


Andere voordelen

Een ander voordeel van een zwemvijver is dat hiermee het hele jaar iets te beleven en te zien valt. Een zwembad is het grootste deel van het jaar erg saai, omdat er niemand in zwemt als het te koud is buiten. Bij een zwemvijver is dit een ander verhaal. Ook in de winter en herfst is hier nog steeds natuur te bewonderen. Als je de juiste voorbereidingen treft, kun je misschien zelfs schaatsen op je zwemvijver als het vriest. Een zwemvijver is dus enorm multifunctioneel.

Dieren

Wat wel erg belangrijk is bij het kiezen voor een zwemvijver, is dat je wat dieren betreft niet bang bent aangelegd. Zeker niet als je een zwemvijver hebt met hierin vissen, maar ook niet als je dit niet hebt. Regelmatig zal er een libelle, een kikker of een tor een kijkje komen nemen. Dit hoort nou eenmaal bij een zwemvijver en dit is juist de charme hiervan. Besef goed dat deze dieren banger zijn voor jou dan jij voor hen. Vergelijk het met zwemmen in de zee.

Vind je een zwemvijver toch niet helemaal iets voor jou? Dan kun je natuurlijk gaan kijken voor een mooi eigen zwembad.

Comments are closed