Bewust boodschappen doen

Op je eten letten is altijd goed. Dit hoeft niet eens te zijn omdat je wil afvallen, bewuster en gezonder eten is altijd voordelig voor je gezondheid. Eten en drinken is de benzine voor je lichaam. Het is dus logisch dat als je ongezond eet en drinkt, je je slechter gaat voelen. Daarom is het altijd verstandig om bewust boodschappen te doen.

Kies wat bij je past

Bewust boodschappen doen begint bij kopen waar jij je goed bij voelt. Biologisch eten is bijvoorbeeld een trend en dit is als het goed is ook beter voor je gezondheid. Echter kan het zijn dat biologisch kopen niet bij jou of bij je budget past. Biologisch voedsel is over het algemeen namelijk wel iets duurder. Als jij je niet goed voelt bij biologisch kopen, doe dit dan ook niet. Je kunt ook gezond boodschappen doen door andere producten te pakken. Als je bijvoorbeeld gewend bent om ‘s avonds chips te eten, vervang dit dan eens meerdere avonden door een bordje met bijvoorbeeld paprika, komkommer en worteltjes met een yoghurtdip. Dit hoeft niet biologisch te zijn.

Boodschappenlijstje

Als je om boodschappen gaat, maak dan van tevoren een lijstje voor jezelf. Zo voorkom je dat je dingen gaat halen die je niet nodig hebt en dat je je laat verleiden door ongezonde snacks die in de aanbieding zijn. Zoek voor je weggaat eens een lijst op met gezonde tussendoortjes. Hoe gezond je ook ontbijt of dineert, als je ongezond blijft snacken, blijf je je slecht voelen. Als je bang bent dat je alsnog in de verleiding komt om ongezond eten te kopen in de supermarkt, bestel je boodschappen dan online. Zo hoef je ze alleen maar af te halen in de winkel en koop je dus ook niks wat je niet nodig hebt. Ga ook nooit met honger naar de supermarkt. Als je dat doet, schaf je sneller ongezonde producten aan.

Supermarktsafari

Vind je het nog steeds lastig om bewust boodschappen te doen? Er worden soms supermarktsafari’s aangeboden. Bij een supermarktsafari ga je onder begeleiding van een specialist met een groepje de supermarkt in. Diverse producten worden onder de loep genomen. Zo leer je echt om gezond boodschappen te doen. Bewegingsstudio Fit&Welzijn biedt een supermarktsafari aan, mocht je interesse hebben.

Comments are closed