Een sfeervolle slaapkamer

Slaapkamer. De naam zegt het eigenlijk al. Een kamer waar alleen geslapen wordt. Maar eigenlijk is dat zonde. Waarom zou je van je slaapkamer niet een gezellige, sfeervolle plek maken? Wat dacht je van een gezellige zithoek in je slaapkamer? In dit artikel lees je hoe je zelf eenvoudig van jouw slaapkamer een heerlijk plekje maakt.

Sfeer toevoegen aan je slaapkamer

Het vergroten van de sfeer van je slaapkamer kan op veel verschillende manieren. Die grote, felle lamp aan het plafond is dan wel handig, maar is een sfeerbreker. Vervang deze door een lamp met een dimmer. Ook lampjes op de nachtkastjes zorgen voor een sfeervolle aanblik. Zorg hierbij wel voor ‘zacht’ licht. Ook een mooi vloerkleed op de grond voegt écht iets toe aan je slaapkamer. De gezelligheid van je slaapkamer neemt direct toe. Bijkomend voordeel, je hebt meteen lekker warme voeten als je uit bed stapt. Maar ook kleine decoraties als fotolijstjes dragen bij aan de sfeer van je slaapkamer. Ook planten zijn een goede mogelijkheid. Het groen in je slaapkamer zorgt niet alleen voor sfeer, maar heeft ook een goede invloed op je gezondheid. Van sommige planten is zelfs bekend dat ze rustgevend werken en daarmee een positieve bijdrage leveren aan je slaapkwaliteit.

Een zithoek in je slaapkamer

Als je een grote slaapkamer hebt, is dat ideaal voor het creëren van een zithoek in je slaapkamer. Met een prachtig bankstel geef je jezelf de mogelijkheid om nog even heerlijk te relaxen voor het slapengaan. Met mooie en bijpassende kussentjes en dekentjes maak je het geheel helemaal compleet. Puntje van aandacht: gebruik je bankstel niet als dumpplaats voor je gedragen kleding. Met een stapel wasgoed op je bank, verdwijnt de gecreëerde sfeer als sneeuw voor de zon.

Met deze tips kun je zelf al lekker aan de slag om van je slaapkamer een heerlijk ontspannen plekje te maken. Ontspanning die je meeneemt in je slaap en daardoor heerlijk uitgerust wakker wordt. Slaap lekker!

Comments are closed