Groene smoothies: goedkoop, snel en gezond

groene smoothie

Groene smoothies: voor de een het middel om af te vallen, voor de ander een gezonde energie boost. We zijn vandaag de dag veel bezig met afvallen en gezonder leven en daar is helemaal niks mis mee. Het is juist goed dat je goed in je vel wil zitten en dat je meer energie wilt hebben. Aan de andere kant hebben we het vaak ook te druk en schiet het gezonde eten er nog wel eens bij in. Dat is waarom veel mensen voor de gezonde groene smoothies gaan. Maar is dat niet hartstikke veel werk en heel erg duur? Nee, het is zeker niet veel werk en je maakt het zo duur als je zelf wilt. Ga jij voor alleen maar biologische producten, dan is de prijs inderdaad wat hoger. Doe jij echter boodschappen bij bijvoorbeeld een goedkopere supermarkt, dan hoeft een smoothie niet veel te kosten. Dan kun je met een laag budget gezond leven.

Waarom groene smoothies?

De groene smoothie is voor velen een middel om af te vallen en om te detoxen. Het zit boordevol vitaminen en antioxidanten. Twee redenen waarom deze smoothie zo geliefd is. De een vindt het ook echt lekker, terwijl de ander het alleen maar naar binnen werkt omdat het gezond is. Maar wat zijn nu de effecten van een groene smoothie?

 • Je verliest permanent vet zonder dat jij een maaltijd hoeft over te slaan. Het bevordert namelijk je stofwisseling.
 • Je zegt gedag tegen je eetbuien, die zijn namelijk verleden tijd.
 • Meer energie, meer kracht en meer uithoudingsvermogen. Dat komt natuurlijk niet geheel vanzelf, maar je merkt dat sporten makkelijker gaat en dat je meer energie hebt.
 • Het is bevorderlijk voor je spijsvertering.
 • Met één smoothie heb je je dagelijkse portie fruit, groenten en vitaminen binnen.
 • Je krijgt er een mooie huid van en je vertraagd het verouderingsproces. Wie wil dat nu niet?

Dit zijn nog niet eens alle voordelen. Je slaapt namelijk beter, doet minder lang over je eten en het verbetert jouw mentale gesteldheid. Genoeg genoeg redenen om de groene smoothie uit te proberen.

De gezonde en snelle smoothie

De grootste obstakels waar veel mensen tegenaan lopen zijn tijd en geld. Dat laatste kun je tegengaan door bij een goedkopere supermarkt boodschappen te doen. En met het onderstaande recept is tijd ook geen probleem meer. De onderstaande smoothie is namelijk binnen vijf minuten klaar.

Wat heb je nodig?

 • 1 Appel
 • 1 banaan
 • snufje Kaneel
 • 1 stuk Komkommer
 • theelepel Gember

Snijd de komkommer, banaan en appel in stukjes en gooi deze in de blender. Rasp ondertussen de gember en voeg dit samen met de kaneel toe aan het geheel. Tot slot voeg je er nog een half glas water bij en mix je het tot een heerlijke groene smoothie. Simpel, goedkoop en snel!

Comments are closed