Hoe maak je een waterpijpslang schoon

Maak de slang voorzichtig los van de waterpijpbasis. De slang waardoor je de rook inademt, is verbonden met de shisha, maar niet permanent. Draai de slang heel voorzichtig heen en weer om hem los te maken van de basis en trek hem dan zo dat de stukken loskomen. Als de slang heel stevig vastzit, blijft u draaien in plaats van er aan te trekken. Breng niet voldoende kracht aan om de waterpijp te beschadigen.

Blaas goed door de slang. Je kunt deze stap uitvoeren elke keer als je je waterpijp rookt – het duurt maar een paar seconden. Door uw mond op de tuit te plaatsen (waar u normaal inademt) en er krachtig doorheen blaast, verdrijft u elke aanhoudende muffe rook die de smaak die u ervaart, de volgende keer dat u rookt, zou kunnen beïnvloeden.

Spoel de slang af als deze wasbaar is. Doe dit telkens wanneer u voelt dat de smaak van uw rook wordt aangetast – op zijn minst om de tiende gebruik. Als uw slang is gemaakt van rubber of plastic en het label “wasbaar” heeft, kunst u deze na elk vierde of vijfde gebruik spoelen met water. Gebruik nooit zeep of andere chemische producten bij het afspoelen van uw slang – laat gewoon leidingwater door de slang lopen.

  • Laat de kraan in je gootsteen lopen en plaats één uiteinde van de waterpijpslang onder het water. Zorg ervoor dat het water in de slang dringt.
  • Plaats het andere uiteinde van de slang niet in het water, maar zodanig dat het water dat door de slang is geduwd terug in de gootsteen loopt.

Verwijder deeltjes van niet-wasbare slangen. Als je slang niet is gemaakt van afwasbaar materiaal, moet je vertrouwen op kracht en wind om te proberen het op te ruimen van elk fijn stof dat zich over veelvuldig gebruikt heeft opgehoopt.

Comments are closed