Hoe maak je tegels goed schoon?

Zowel wandtegels als vloertegels zijn duurzame producten, u wilt er dan natuurlijk ook voor zorgen dat deze tegels hun uitstraling lang behouden. Het liefst hetzelfde als dat u ze net gekocht had. Er zijn veel verschillende middelen te koop die uw tegelvloer goed schoonmaken.  Maar toch zijn er vaak vegen of vlekken op de tegels die blijven na het gebruik van schoonmaakmiddel.

Dagelijks schoonmaken van de tegels

Veeg of stofzuig de vloer dagelijks, zo verwijder je losse klonten modder, kruimels en ander vuil dat zich op een tegelvloer kan ophopen. Vuil dat je op natte plekken laat liggen kan al snel vast gaan zitten wat het heel moeilijk maakt om het te verwijderen. Daarna kun je het beste je vloer dweilen met warm water, tenslotte is het belangrijk om je vloer goed af te drogen. Of je nu water of een mengsel van water en schoonmaakmiddel hebt gebruikt, het is belangrijk dat je de vloer afneemt met een droge doek of dweil. Zo voorkom je dat nieuw vuil zich snel ophoopt en vlekken maakt in de voegen. Speciale schoonmaakmiddelen zijn vaak op iedere tegelvloer te gebruiken. Dus niet alleen uw marokkaanse tegels of tegels van natuursteen, maar ook kunststof vloeren en elke andere waterbestendige vloer.

Tips voor het onderhouden van uw tegels

  1.     Leg een deurmat neer, zodat vuil grotendeels hierin achterblijft en niet op uw tegels terechtkomt.
  2.     Verwijder los vuil door middel van een stofzuiger of een stofwisser zonder olie. Doeken met olie laten snel een vetlaagje achter waardoor er zich wel sneller vuil vestigt. De doekjes zijn te herkennen aan een hersluitbare verpakking.
  3.     Gebruik eerst een stofzuiger of een stofdoek voordat u gaat dweilen. Gebruik bij het dweilen ook niet te veel water.

Tips tegen witte aanslag op donkere tegels

  1. Eerst met groene zeep en een schuursponsje voorzichtig al het loszittende vuil schoonmaken en weghalen.
  2. Vervolgens met een spuitflacon gevuld met schoonmaakazijn de vloer zorgvuldig en flink in spuiten
  3. Dit kun je vervolgens het beste even goed laten intrekken, ongeveer 10 minuten tot een kwartier. Het zou kunnen dat je het de eerste keer hoort bruisen.
  4. Daarna met een magic eraser de donkere vloertegels goed en zorgvuldig afnemen
  5. Vervolgens kun je dit het beste goed droogwrijven met een microvezel doekje.
  6. Tenslotte moet je dit even goed laten drogen en daarna kun je eventueel stap 2 t/m 5 nog een keer herhalen, dit kun je net zolang herhalen totdat de vlekken helemaal weg zijn.

Comments are closed