Mac en Windows in een netwerk

Omdat de huidige wereld vraagt om steeds meer gedigitaliseerde processen is voor veel mensen de computer onmisbaar geworden. Dit is terug te zien in bijvoorbeeld administratieve bezigheden zoals de jaaraangifte invullen maar ook door het toegenomen gebruik van social media en digitale communicatiemiddelen. Daarnaast is er vaak een intern netwerk opgezet binnen bedrijven maar ook steeds vaker bij particulieren. Maar via welke systemen kan je het voordeligste communiceren? En ga je voor kwaliteit of prijs?

Het strijdtoneel

Veel huishoudens hebben er mee te maken. Papa gaat voor het al jaren immens betrouwbare Microsoft waarvan hij de meeste toepassingen net onder de knie heeft. Zoonlief zit echter liever met een Macbook op zijn schoot. Het idee dat het grote concurrenten zijn klopt helemaal. Het is echter wel mogelijk om Mac en Windows in een netwerk toe te voegen.

Verkenner & finder

Wanneer je een thuisnetwerk wilt aanmaken kan dit dus eenvoudig met beide besturingssystemen gecombineerd. Voeg op je Windows een thuisnetwerk toe en ga vervolgens via de verkenner opzoek naar andere apparaten. Bij de Mac(book) zoek je vervolgens via finder naar de te gebruiken netwerken.  Kom je hier niet uit, dan kan je kiezen voor PC hulp aan huis.

Hulp aan huis

Hulp aan huis is in veel gevallen relatief goedkoop. Vaak zijn deze ICT specialisten in een uurtje klaar met het instellen van een intern netwerk met extra opties. Waarschijnlijk is een PC leek hier al gauw een paar uur mee kwijt. Overigens kan het zelf uitproberen nooit kwaad. Vaak heb je hier op een later moment profijt van.

Mac en Windows in een netwerk

Voordelen thuisnetwerk

Wanneer je een (thuis)netwerk hebt heeft dit nog meer voordelen. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld foto’s van je telefoon automatisch worden gedeeld met je PC. Hierdoor zul je nooit meer last hebben van het gedoe met USB-kabels. Het is natuurlijk eenvoudiger om een Iphone aan te sluiten op een Apple. Toch is ook hier heel veel mogelijk tussen de drie grote besturingssystemen(Windows, Android, IOS).

 

Comments are closed