Onderdelen van de game laptop

Niet iedereen denkt bij gamen aan een laptop. In de meeste gevallen denken mensen al gauw aan een vaste computer waarop games gespeeld kunnen worden. Echter is het ook mogelijk om op een laptop games te spelen en ook de grotere games van nu. Het grote voordeel van de laptop is dat die makkelijk mee te nemen is en niet zo zwaar is. Sommige onderdelen van een laptop moeten wel beter zijn dan een gebruikelijke laptop. De onderdelen die belangrijk zijn voor de game laptop worden hieronder behandeld.

Belangrijke onderdelen

Een game laptop moet beschikken over veel kracht om de games aan te kunnen. Dit betekend:

  • Groot formaat
  • Sterke hardware
  • Krachtige videokaart
  • Uitstekende koeling

Een processor is een ontzettend belangrijk onderdeel voor de laptop. Het minimale geheugen van de processor moet minimaal 4 gigabyte zijn, anders loopt de laptop niet vlot zoals die bedoeld is. De harde schijf is nodig om de games van nu te kunnen spelen. een grote harde schijf van zo ongeveer 320 GB zorgt dat je veel opslagruimte hebt. Sommige games zijn erg groot en op deze manier kan je veel games op je laptop zetten, zonder dat je computer vol staat. Ook voor grote programma’s is een grote harde schijf noodzakelijk. De videokaart is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de laptop. Dit onderdeel bepaald dan wel voor het grootste gedeelte de totale prijs van de laptop. Een goede videokaart zorgt ervoor dat je de nieuwste games af kunt laten spelen.

Ook het beeld is van belang bij het gamen. Een scherm met weinig inch kan de game-ervaring flink verslechteren en resulteren in het minder fijn kunnen spelen van de spellen. Belangrijk is dan om zeker een scherm te kiezen van minimaal 17 inch. Het geluid is ook van belang als je niet beschikt over externe speakers. Het geluid van een laptop is namelijk niet in alle gevallen even goed. De prijs van een game laptop loopt wel flink op vergeleken met de vast computer. zo kan je voor een goed uitgeruste game pc gerust 2500 euro kwijt zijn en soms lopen deze bedragen nog hoger op. Eigenlijk geldt de regel dat een laptop interessant wordt vanaf 1000 euro.

Comments are closed