Op zoek naar een baan: dit kun je doen

Hoewel de cijfers menen dat de werkloosheid dit jaar gedaald is, voelen de werklozen het niet zo. Het is voor veel mensen lastig om opnieuw een baan te vinden als zij eenmaal werkloos zijn, zeker voor de mensen die een lange tijd thuis zitten. Werkloos zijn kan je moedeloos of wanhopig maken. Daarom hier een aantal tips die jou helpen om weer aan de bak te komen.

1. Kijk in de krant

Vroeger was het heel gewoon om wanneer je iets nodig had een advertentie te plaatsen in de krant. Tegenwoordig doen de meeste mensen dit niet meer zo. Toch zijn er nog wel een aantal advertenties in de krant. Van kleine bedrijven die personeel zoeken tot particulieren die een tuinman of huishoudster zoeken. Aangezien het aanbod personeel op internet veel groter is, is de kans groot dat je via een telefoonnummer in de krant veel kans maakt om aangenomen te worden.

2. Schrijf je in bij een uitzendbureau

Inschrijven bij een uitzendbureau is een gemakkelijke manier om aan werk te komen. Misschien is het niet werk dat ligt op jouw niveau of werk dat je heel graag zou willen doen, maar je werkt tenminste. Het inschrijven bij een uitzendbureau geeft een goed teken naar jouw toekomstige werkgevers, zij zien namelijk dat jij doorzettingsvermogen hebt en er alles aan doet om een baan te krijgen. Bij veel mensen dwingt dit respect af. Kijk eens naar dit uitzendbureau in West-Brabant.

3. Controleer je CV

Veel mensen hebben hun CV ergens staan, maar kijken er eigenlijk nooit naar. Iedere keer uploaden zij hun CV gewoon weer. Toch is het ook slim om af en toe naar je CV te kijken, zeker als je naar een bepaald type baan solliciteert. Je kunt hier bijvoorbeeld je eigenschappen op aanpassen. Zoek jij een baan als hovenier? Zeg dan dat je doorzettingsvermogen hebt, heel enthousiast bent en wel tegen een stootje kan. Zoek jij een baan als administratief medewerker? Vertel dan hoe secuur en perfectionistisch je bent. Een CV is vaak een eerste scan, als dit jouw toekomstige werkgever al niet bevalt dan zal je meteen op de eeuwige stapel verdwijnen.

Natuurlijk is het lastig om een baan te vinden, maar het is belangrijk om positief te blijven. Ga naar een uitzendbureau in West-Brabant, pimp je CV wat op, kijk in de krant of vraag simpelweg wat rond in je vriendenkring. Wie zoekt, zal vinden.

Comments are closed