Pedicure, even helemaal weg van de drukte

De meeste dames gaan wel eens naar de pedicure. Heerlijk bijkomen en even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en hectiek. Wat is er nu zo ontspannen aan een pedicure? En wat kun je allemaal laten doen? Er zijn verschillende behandelingen en een aantal zaken zijn belangrijk bij een pedicuresalon.

Diverse behandelingen

In de tijd van tegenwoordig verzorgen wij ons allemaal tot in de puntjes. Toch worden de voeten vaak vergeten, en dat terwijl we juist zoveel lopen op onze voeten.

Er zijn vele verschillende behandelingen en deze zijn bij elke pedicure salon verschillend. Ook is elke pedicure salon inrichting overal verschillend. Wat wel altijd het uitgangspunt is, is dat het een ontspannen ruimte is met daarin een pedicurestoel.

De behandelingen komen vaak wel overeen, maar er wordt met verschillende producten gewerkt. De meest voorkomende behandelingen zijn hier opgesomd:

  • Reguliere behandeling; reinigen voet, nagels knippen en veilen, eeltplekken, likdoorns en kloven verwijderen
  • De reguliere behandeling kan ook uitgebreid worden met een voetmassage of het lakken van de teennagels
  • Wellness behandeling; er wordt een peeling toegepast op de voeten gevolgd door de masker
  • Dit kan allemaal uitgebreid worden met een voetenbad, het lakken van de nagels of een massage
  • Medische behandeling; denk hierbij aan bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel

Wat kost een pedicure?

De kosten van een pedicure zijn geheel afhankelijk van je wensen, de duur van de behandeling en de salon waar je naartoe gaat. De prijzen liggen gemiddeld tussen €20 en €60 per behandeling. In sommige gevallen kun je een deel terug krijgen van je ziektekostenverzekering. Dit is mogelijk wanneer de pedicuresalon geregistreerd is bij KRP (Kwaliteitsregister voor Pedicures) of RPV (Register Paramedische Voetzorg). Je kan altijd bij je zorgverzekering kijken wat de voorwaarden zijn om een medische pedicure te mogen declareren. Dan kun je hier ook rekening mee houden bij het kiezen van je salon.

Waar vind ik een goede pedicure?

Je kan natuurlijk altijd via een zoekmachine zoeken op internet, maar het beste is vaak om via mond tot mond reclame bij een pedicure terecht te komen. Ervaringen van anderen zijn toch de beste graadmeter of een pedicure goed of minder goed is. Het is dus altijd slim om in je omgeving na te vragen of zij ervaring hebben met een pedicure in de buurt. Mocht je een keer ergens anders heen gaan en naar een pedicure willen, er is een hele overzichtelijke website waar je kan zoeken naar pedicures.

Comments are closed