De populairste vissen voor in je zeewateraquarium

Zit je eraan te denken om een zeewateraquarium te starten? Of heb je er al een en wil je graag nieuwe vissen in je aquarium? Wij bieden je graag wat inspiratie! Een zeewateraquarium staat bekend als een tijdrovende hobby, wat het in principe ook is. Je kunt nu toch wat tijd besparen, want je kunt nu ook zeeaquarium vissen online kopen!

Finding Nemo: anemoonvissen en doktersvissen

De film Finding Nemo heeft voor een opkomst gezorgd in de aquarium branche. Vooral anemoonvissen (Nemo) en doktersvissen (Dory), zijn erg populair. Het zijn dan ook leuke visjes met mooie kleuren die je aquarium echt tot leven brengen. Goede verzorging is wel erg belangrijk voor deze vissen. Vooral doktersvissen hebben een gebruiksaanwijzing en kun je niet zomaar in ieder aquarium zetten. Ze hebben veel ruimte nodig, anders worden ze agressief. Als ze stress hebben kunnen ze ook erg vatbaar worden voor ziektes zoals witte stip, wat je natuurlijk moet zien te voorkomen. Beide vissen hebben voldoende schuilplekken nodig, van bijvoorbeeld anemonen of koralen.

Zeepaardjes in het aquarium

Andere “vissen” die erg populair zijn in een aquarium, zijn zeepaardjes. Dit zijn natuurlijk niet echt vissen, ze zien er heel anders uit! Deze diertjes zijn heel elegant en zijn daarom ook erg populair om in het aquarium te houden. Zeepaardjes kunnen echter niet gehouden worden in een gewoon rifaquarium. Vaak is daar de stroming te sterk en netelen de koralen te erg, waar zeepaardjes niet tegen kunnen. Ze moeten dan ook in een hoog aquarium zonder stroming gehouden worden. Het zijn echte groepsdieren en moeten dan ook echt in een groepje bij elkaar gehouden worden. Plaats ze liever niet samen met drukke en agressieve vissen, want dan wordt het eten voor hun neus weggekaapt.

De koningsgramma

De koningsgramma, ook wel de Gramma Loreto, is een baars. Deze zijn ideaal voor in een beginnend aquarium! Ze kunnen namelijk goed tegen schommelende waterwaardes. Ze zien er prachtig uit met mooie gele en paarse kleuren. Let er wel dat je maar één baarsachtige in je aquarium houdt. Wil je een Gramma Loreto houden, dan kun je het beste kiezen voor één mannetje samen met een aantal vrouwtjes. Schaf je meerdere baarzen aan, dan zijn het vaak allemaal vrouwtjes waarbij de dominantste van de groep vanzelf het mannetje wordt.  

Comments are closed