Redenen om een gezellige kerstborrel te organiseren

De Kerst en het nieuwe jaar zitten er weer aan te komen. Dit betekent gezellige etentjes en borrels. Bij veel bedrijven worden kerstborrels georganiseerd. Twijfel je nog of je een kerstborrel moet organiseren voor het bedrijf? Dan geven we je goede redenen om een gezellige borrel te organiseren.

Waardering van het personeel

Natuurlijk ben je enorm blij met je personeel. Dankzij deze mensen blijft je bedrijf goed draaien en heb je elk jaar weer omzet. Waarschijnlijk laat je je personeel tussendoor wel eens weten dat je ze waardeert. Maar eigenlijk kun je dit nooit genoeg doen. Daarom is een jaarlijkse kerstborrel het ideale gebaar om je werknemers te laten zien dat je ze waardeert. Je organiseert iets leuks voor ze omdat ze zo hard werken. Dit zal zeker worden gewaardeerd, wat weer resulteert in gemotiveerde medewerkers.

Collega’s zien elkaar van een andere kant


Een ander leuk aspect van een kerstborrel is dat collega’s elkaar eens zien van een andere kant. Normaal zien ze elkaar alleen op de werkvloer en zitten ze samen in een vergadering. Hier heerst toch een formele sfeer. Op een borrel is iedereen wat losser en drinken de meesten een drankje. Op deze manier ontstaan er andere gesprekken en leren collega’s elkaar echt kennen. Ook wordt er vaak nog lang nagepraat over een kerstborrel. Bij grote bedrijven is het vaak zo dat een groot deel van de collega’s elkaar niet eens kent. Dit is een mooi moment om elkaar te ontmoeten en leren kennen. Tijdens een borrel wordt de teamgeest enorm gestimuleerd, wat alleen maar goed is voor de werksfeer.

Brainstormen

Zit je als werkgever met een lastige kwestie waar creatieve ideeën voor nodig zijn? Dan kun je dit met de kerstborrel op een leuke manier oplossen. Want hoe vaak komt het nou echt voor dat al je personeel samen is? Zet ergens een doos neer waar iedereen zijn mening of idee in kan doen. Zo denkt iedereen mee. Hierna kunnen de briefjes overzichtelijk worden gemaakt en komen er vaak de beste ideeën naar boven. Om je personeel te motiveren om een briefje in de doos te doen, kun je zeggen dat het beste idee een prijs wint. Dit is nog grappig ook.

Organiseer dus die kerstborrel en maak je personeel blij! Regel lekkere hapjes en drankjes, huur een Kerst DJ in en kleed de boel gezellig aan. Het is goed voor de teamgeest en voor je bedrijf.

Comments are closed