Signalen dat je gestresst bent

Stress is enorm slecht voor je lichaam en geest. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig te ontspannen. Als je te gestrest bent, gaat je lichaam hier op een gegeven moment signalen van vertonen. Er zijn een paar duidelijk tekenen dat je lichaam stress heeft. Herken deze signalen en doe hier snel iets mee.

Je slaapt erg slecht

Je slaapt enorm slecht en voelt je dus altijd vermoeid. Of je slaapt juist redelijk lang, maar wordt toch altijd moe wakker. Dit zijn belangrijke signalen van stress. Stress doet lichamelijk en geestelijk erg veel met je. Het hormoon cortisol wordt bijvoorbeeld aangemaakt als reactie op stress. Dit heeft een nadelig effect op je slaaphormoon. Hierdoor is je slaap volledig ontregeld en word je vermoeid wakker. Dit is niet het enige lichamelijke symptoom van stress. Ook signalen als een snelle ademhaling, een lage weerstand en pijnlijke spieren duidelijk op stress.

Je hebt een kort lontje

Merk je aan jezelf dat je een enorm kort lontje hebt en snel uit je slof schiet? Ben je prikkelbaar? Dan kan dit betekenen dat je veel last hebt van stress. Stress heeft namelijk ook geestelijk erg veel effect. Als je lichaam gespannen is, dan merk je dit psychisch natuurlijk ook. De enige manier om dit op te lossen is door voldoende te ontspannen en om dit ook te leren. Dit kan op verschillende manieren, het is maar net wat bij jou past. De een leest een goed boek, de ander gaat sporten om zijn hoofd leeg te maken. Je kunt er ook voor kiezen om het drastisch aan te pakken door bijvoorbeeld een sauna of een jacuzzi te kopen. Op deze manier heb je thuis altijd een wellness om in te ontspannen.

Je concentratie is weg

Een ander belangrijk geestelijk signaal van stress is het wegebben van je concentratie. Een verminderde werking van de hersenen is namelijk een gevolg van stress. Hierdoor is het lastig om helder na te denken en krijg je concentratieproblemen. Ook kun je vergeetachtig worden en ben je constant aan het piekeren en malen. Een knoop doorhakken is erg moeilijk voor je. Dit kan leiden tot de angst dat je alles verkeerd doet en dat je verkeerde keuzes maakt.

Comments are closed