Spanje populaire kerstbestemming onder Nederlanders

Nederlanders zoeken tijdens Kerst graag de zon op. Vooral Spanje is erg geliefd als vakantiebestemming tijdens de Kerst. In Spanje zijn voornamelijk de costa’s, de Balearen en de Canarische Eilanden populair. Steeds meer mensen kiezen voor Spanje tijdens de feestdagen.

Waarom naar Spanje?

Dat steeds meer Nederlanders rond de feestdagen naar Spanje vertrekken is natuurlijk niet onbegrijpelijk. Stel je voor dat je de gezellige feestdagen met je familie door kunt brengen in een aangenaam klimaat. Geen kou en regen, maar zacht weer en het zonnetje. Je dagen heerlijk op het strand doorbrengen in de kerstvakantie. Voor velen het ideale scenario. Daarbij zijn de echte toeristische plekken een stuk rustiger in de winter. Dit is fijn als je van plan bent de toerist uit te gaan hangen. Ook hebben ze in Spanje natuurlijk fantastisch eten en drinken. Lekkerder kun je het kerstdiner eigenlijk niet maken. Denk aan sangria, lekkere wijnen, tapas en andere Spaanse lekkernijen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om vakantie te vieren in Spanje.

Waar in Spanje?

Vorig jaar ging 30 procent van alle kerstvakantiegangers naar Spanje. Dat is 5 procent meer dan het jaar daarvoor. We zeiden al dat voornamelijk de costa’s, de Balearen en de Canarische Eilanden populair zijn onder landgenoten. Stipt op 1 staat Gran Canaria. Een aantrekkelijke en warme bestemming op ongeveer 4 uur vliegen. Ook voor bewoners van andere landen zijn de Canarische Eilanden een hit tijdens Kerst. Vooral Zweden, Fransen, Duitsers, Engelsen en Ieren reizen er naartoe. Wil jij dit ook? Boek dan niet al te laat, anders heb je de kans dat je te laat bent.

Andere bestemmingen

Andere populaire bestemmingen onder Nederlanders tijdens Kerst zijn Oostenrijk en Curaçao. Niet alleen de zon, maar wintersport is dus ook favoriet. Ook Finland is geliefd als het gaat om wintersport. Hier kun je buiten het skiën namelijk ook andere aantrekkelijke activiteiten doen. Denk aan een hondenslee-rit en het bewonderen van het noorderlicht. Bestemmingen die ook steeds populairder worden zijn de Kaapverdische eilanden, Marokko en Portugal. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk niet om welk land hip is, maar waar jij zelf graag het liefste naartoe gaat.

Comments are closed