Tips voor een gezellige zomeravond

In de winter is er niets zo fijn als lekker even wegdromen naar de zomer. Het is toch heerlijk om tijdens een warme zomeravond in de tuin te zitten met vrienden, met een hapje en een drankje, en de kaarsjes gezellig aan. Heb jij hier ook zin in? Zorg dan dat je voorbereid bent op een gezellige avond, en dat je tuin er ook klaar voor is!

Gezellige tuin

Een gezellige tuin is het begin van een gezellige avond. Zorg ervoor dat je tuin er netjes verzorgd uitziet. Of je nou houdt van veel planten, of juist een strakke betegelde tuin, het kan allebei heel mooi zijn. Ook is het leuk om lampjes op te hangen voor de gezelligheid. Zo creëer je meteen de juiste sfeer!

Loungeset

Een loungeset maakt je terras meteen veel aantrekkelijker. Natuurlijk kan het ook gezellig zijn op plastic kuipstoeltjes, maar een loungeset is uitnodigend, comfortabel en gezellig. In een loungeset plof je lekker neer en waarschijnlijk wil je de komende uren niet meer opstaan. In Nederland kan er zelfs op een mooie zomeravond wel eens een klein buitje vallen. Een afdak boven de loungeset kan dan uitkomst bieden. Zo kun je lekker blijven zitten, onafhankelijk van wat het weer doet.

Eten en drinken

Bij een gezellige avond hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Zorg dus voor voldoende hapjes en drankjes. Heb je een groot gezelschap uitgenodigd? Dan is het ook helemaal niet gek om voor te stellen dat iedereen een lekker hapje meeneemt. Dat scheelt jou weer werk! Ook kun je ervoor kiezen om de barbecue aan te zetten. Zo kan iedereen voor hun eigen hapjes zorgen. En bovendien is de barbecue gewoon heel gezellig. Drankjes hoeven lang niet altijd alcoholisch te zijn, kies bijvoorbeeld eens voor een zelfgemaakte smoothie. Als je gasten zelf hun ingrediënten mogen kiezen, wordt het helemaal een feest!

Houd muggen op afstand

Muggen zijn echte spelbrekers tijdens een gezellige zomeravond. De sfeer is namelijk al snel verpest als iedereen gek wordt van het zoemende geluid van de muggen, en wild om zich heen zit te slaan. Zorg er dus voor dat je voldoende voorzorgsmaatregelen neemt. Een paar citronella kaarsen op tafel of een flesje antimuggenspray dat je gasten mogen gebruiken is al genoeg. Leg eventueel een vliegenmepper neer voor het geval dat er toch een mug is die jullie avond komt verpesten!

Comments are closed