Tips voor het onderhoud van uw tuinmeubelen

Als u online tuinmeubelen kopen gaat dan wilt u er daarna natuurlijk wel voor zorgen dat u er ook zo lang mogelijk van kunt genieten. Een investering in en zet tuinmeubelen is meestal niet gering en daarom is het zaak om de meubelstukken goed te onderhouden.

Hoe houd je tuinmeubelen van hout in een goede staat?

De meeste tuinen meubelstukken zijn gemaakt van hout, dit zorgt voor een natuurlijke en sfeervolle stijl maar houdt vergt natuurlijk wel wat onderhoud. Het is ook verstandig om je tuinmeubelen goed te onderhouden zodat je ongedierte zoals mossen en algen geen kans geeft. Dit kan het hout aantasten en uiteindelijk beschadigen, niet nodig want afspoelen is vaak al voldoende om de tuinmeubelen schoon te houden. In de meeste gevallen zijn er geen (chemische) reinigingsmiddelen bij nodig maar ook als u dat wel lukt dan vormt het geen probleem voor het hout.

Hardhout werkt net even iets anders

Er zijn ook veel daarbij bleek die worden gebruikt van soorten hardhout zoals Bankirai en Balau. Deze houtsoorten komen uit de tropische regenwouden en kennen meestal een stuk langere levensduur dan licht hout. Als je deze hardhouten tuin meubelstukken goed schoonhoudt dan zorg je er bovendien voor dat ongedierte geen baan heeft en buiten de deur blijft, letterlijk en figuurlijk. Voor het schoonmaken van een tuinmeubel van hardhout heb je alleen een harde borstel en een goede houtreiniger nodig, meestal zijn er geen speciale reinigingsmiddelen nodig om de tuinmeubels weer helemaal schoon te krijgen.

Speciale tips voor teakhouten tuinmeubelen

Ook voor het schoonmaken van teakhouten meubelen gelden er net weer even wat andere regels. Teakhout is een natuurlijk materiaal en dat zorgt er wel voor dat er scheurtjes in het hout kunnen ontstaan na verloop van tijd. Deze scheurtjes zijn normaal en eigenlijk niet te voorkomen, bovendien is de levensduur van teakhout vrij lang waardoor het ook niet veel invloed lijkt te hebben. Teakhout kan het hele jaar buiten zijn maar het is wel aan te raden om de meubels van deze houtsoorten voor de winter goed schoon te maken.

Comments are closed