Tips voor een stijlvolle winkel

Het runnen van een kledingwinkel is hard werken. Steeds meer mensen kopen online en laten de fysieke winkels links liggen. Ondernemers moeten daarom nog meer hun best doen om klanten naar de winkel te trekken. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, maar het is belangrijk dat de fysieke winkel ook echt iets uitstraalt als de consumenten eenmaal binnen zijn. We geven je tips voor een stijlvolle winkel.

De juiste verlichting

Een enorm belangrijk aspect van de sfeer van een winkel is de verlichting. Helaas wordt dit vaak vergeten. Vaak genoeg kom je een winkel binnen waar de verlichting voornamelijk bestaat uit felle witte TL-verlichting. Dit is erg ongezellig en ook nog eens erg onvoordelig voor de verkoop. Het is daarom een idee om te kiezen voor stijlvolle LED verlichting. Je ziet in de retail steeds meer LED verlichting. Dit is namelijk erg duurzaam en ook nog eens goedkoper. De aanschaf is misschien iets prijziger dan een gewone lamp maar als je de lagere energierekening ziet, besef je dat je dit er zo hebt uitgehaald. Er zijn tegenwoordig genoeg LED lampen die qua kleurtemperatuur enorm veel warmte uitstralen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Je kunt ook spelen met verschillende soorten lampen. Op sommige plekken heb je namelijk iets feller licht nodig om de kleding goed te kunnen tonen in de ware kleur. Goede verlichting is vooral in pashokjes en bij spiegels cruciaal. Heb je dit niet, dan is de kans groot dat consumenten kleding eerder laten liggen. Dit komt omdat sommige kleding minder flatteus staat bij bepaald licht.

Hang de kleding op merk

Veel winkels zijn geneigd om alle kleding op kleur of op soort te hangen. Echter is het juist erg stijlvol en origineel om de kleding een keer op merk te hangen. Zo heb je duidelijk verschillende stijlen in je winkel hangen. Consumenten kunnen zo gelijk op zoek naar hun favoriete merk om tussen te neuzen. Als je bijvoorbeeld kiest voor hoekjes met hierin een bepaald merk, kun je hier ook echt een aparte touch aan geven die past bij het merk zelf. Zo is je winkel nooit eentonig en is het voor klanten duidelijk hoe de winkel is opgedeeld. Ook de merken zelf vinden dit fijn, zo heeft ieder merk speciale aandacht in de winkel.

Zorg voor mooie decoratie

Als je denkt aan een kledingwinkel, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan decoratie. Toch is decoratie enorm belangrijk. Stel je eens een kale winkel voor met hierin alleen maar kleding en verder niets. Zorg voor mooie spiegels, stoelen en bankjes. Leg leuke boekjes en tijdschriften neer met hierin inspiratie. Zet wat mooie decoratie weg of hang iets leuks aan de muur.

Comments are closed