De voordelen van drijfplanten in je aquarium

Als je een aquarium koopt, heb je niet alleen maar vissen en aquarium decoratie nodig. Er zijn nog veel meer benodigdheden die je moet hebben. Zo ook drijfplanten. Drijfplanten hebben erg veel voordelen voor je aquarium. Planten zorgen voor ontzettend veel dingen in een aquarium. Ze zorgen onder andere voor zuurstof en voor een schaduwrijk aquarium. We nemen alle voordelen met je door.

Een natuurlijk aquarium

Het is soms moeilijk om van een aquarium een mooie en natuurlijke omgeving te maken. Soms kan een aquarium ook erg kaal ogen. Daarom maken veel mensen onder andere gebruik van drijfplanten en bijvoorbeeld ook koraal. Planten zorgen voor een natuurlijke omgeving in een aquarium. Zo is het veel leuker om naar je aquarium te kijken en wordt het gelijk een stuk kleurrijker. Ook zorgen planten voor een schaduwrijk aquarium, dit zorgt voor speling. Drijfplanten groeien ook enorm snel, omdat ze op het wateroppervlak liggen. Hierdoor krijgen drijfplanten meer licht, wat zorgt voor een snellere groei.

Het creëren van een schuilplaats

Ook voor de vissen in je aquarium zijn drijfplanten enorm fijn. Ze zorgen namelijk voor een goede schuilplaats. Voor kleine visjes is waterpest bijvoorbeeld erg fijn. Schuilplaatsen zijn heel belangrijk voor vissen. Ze zorgen namelijk voor broedplaatsen. Een ander voordeel van drijfplanten voor vissen is dat er hierdoor vaak zweefvuil en algen op het wateroppervlak blijft liggen. Zo kunnen vissen dit er gemakkelijk vanaf eten.

Zuurstof en reinigen

Drijfplanten in je aquarium produceren zuurstof en nemen afvalstoffen op. Dit is natuurlijk erg goed voor het biologisch evenwicht van je aquarium. Zo wordt alles beter in balans gehouden. Twijfel je na al deze voordelen nog steeds over het nemen van drijfplanten in je aquarium? Probeer het dan gewoon eens uit. Drijfplanten zijn namelijk vrij goedkoop. Je hoeft ook niet bang te zijn voor overwoekering: als drijvende planten te snel groeien kun je ze gewoon uit elkaar trekken om de helft weg te gooien.

Fijne drijfplanten voor in je aquarium zijn het vlotvarentje, waterpest en Limnobium laevigatum. Vraag bij de aanschaf van een aquarium goed advies in de winkel met betrekking tot aquariumplanten en vissen. Zo weet je zeker dat je voor de juiste combinaties gaat om je aquarium zo gezond mogelijk te houden.

Comments are closed