Waarom een goed fitness schema belangrijk is

Als je naar de sportschool gaat dan volg je hoogstwaarschijnlijk een trainingsschema. Vaak worden deze door de sportschool zelf uitgereikt aan de mensen die daar sporten. Veel mensen hebben niet echt een idee waarom zo zo’n schema volgen en of het schema überhaupt wel goed is. Hieronder staan enkele redenen waarom een goed fitness schema belangrijk is voor het resultaat in de sportschool.

Spieren opbouwen

Een groot deel van de mensen dat naar de sportschool gaat komt er om spieren op te bouwen. Om spierenmassa aan te komen zijn er drie dingen heel erg belangrijk, namelijk je voeding, slaap en training. De training is om de spieren als het ware ‘kapot’ te maken. Je voeding en slaap is om de spieren te herstellen en te laten groeien. Hoe beter je de training aanpakt, hoe sneller je je spieren kan laten groeien. Een goed schema voor spieropbouw is dus erg belangrijk.

Sterker worden

Naast het spieren opbouwen wil je misschien ook wel sterker worden. Nu is het zo dat je voor het spieren opbouwen ook sterker moet worden, dus dat vult elkaar mooi aan. Om sterker te worden moet je simpelweg meer gewicht verplaatsen. Je wilt elke keer dat je traint meer gewicht kunnen verplaatsen dan de vorige keer. Hiervoor is een goed trainingsschema erg belangrijk.

Afvallen

Niet iedereen die naar de sportschool gaat komt er om sterker of groter te worden. Er zijn natuurlijk ook een heleboel mensen die er komen om af te vallen. Bij het afvallen vooral voeding erg belangrijk, maar fitness is een goede manier om het afvalproces te stimuleren. Daarnaast kan je in sommige gevallen ook spieren opbouwen en daarnaast vet kwijtraken, zo vang je twee vliegen in één klap. Een fitness schema om af te vallen ziet er natuurlijk weer anders uit dan een schema om aan te komen.

Variatie

Fitness moet natuurlijk ook leuk zijn. Dit kan door af en toe weer van fitness schema te veranderen. Niet alleen maakt het sporten een stuk leuker, het is ook nog eens goed om te variëren in fitness schema’s. Op deze manier zorg je dat je lichaam niet went aan een schema, waardoor het minder moeite hoeft te doen. Op het internet zijn er veel verschillende gratis fitness schema’s te vinden, dus afwisseling is er genoeg!

 

Comments are closed