Zo heb jij het niet koud tijdens de winter

De winter is nog niet voorbij, dit betekent dat we nog heel wat koude dagen en nachten op de planning hebben staan. Nu kun je de verwarming extra hoog zetten of je leest de tips hieronder voor een warme winter! Hieronder vind je niet alleen tips om jezelf warm te houden maar ook om je huis en slaapkamer op een natuurlijke manier warm te houden.

Op de slaapkamer

Hoewel iedereen het fijn vindt om tijdens de donkere winterdagen weinig tot niks uit te voeren is het toch van belang om actief bezig te blijven. Dit is niet alleen om jezelf warm te houden maar ook heel erg belangrijk voor een goede nachtrust. Zorg dat je wat vaker lichaamsbeweging hebt door vaker de fiets te pakken of een stukje te gaan lopen. Laat in de avond sporten is een minder goed idee omdat het dan moeilijker wordt om in slaap te komen omdat de hersenen veel actiever zijn. Wat gek maar waar is, is dat het ook belangrijk is om je kamer niet te warm te maken. Je lichaam kan door het grote temperatuurverschil helemaal ontregeld raken. Het is ook niet de bedoeling om het heel erg koud te maken in je kamer maar een beetje een koude slaapkamer kan geen kwaad. Hierdoor gaat je lichaam zichzelf verwarmen. Daarbij is het belangrijk je kamer goed te laten luchten. Hiermee voorkom je ook dat het muf gaat ruiken en zo komt er genoeg frisse lucht binnen.

Goed aankleden

Wat ook van belang is, is om je voeten goed warm te houden. Kies daarom bijvoorbeeld voor dikke sokken of een goed gevuld deken van de Been. Hierdoor zorg je dat de warmte je lichaam niet verlaat. Daarnaast is het ook verstandig om meerdere laagjes te dragen. Zo kun je afwisselen en zorg je dat als je naar buiten gaat je het niet super koud hebt. Een warme douche helpt ook altijd goed, doe dit bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Dit helpt je lichaam ontspannen en zorgt er ook voor dat je sneller in slaap valt. Wat ook heel lekker en leuk is om jezelf warm te houden is een heerlijk zacht dekentje. Of geef jezelf een opwarmertje door middel van een lekker kopje koffie of warme chocomel (met slagroom natuurlijk). Er zijn dus genoeg dingen die je kunt doen om jezelf goed warm te houden zonder je verwarming heel hoog te zetten.

Comments are closed