Zo kun je insecten tegen gaan

Het is weer bijna zover, zomer. Dit betekent niet alleen vakantie, lange zomeravonden en heerlijk bbq’en. Maar dit is ook helaas de tijd van het jaar waarin insecten zich weer van hun beste kant laten zien. Zo zien we dat rond augustus er overal de meeste overlast is als het aankomt op wespen. Dit is namelijk de tijd dat zij hun larven gaan voeden en soortgenoten gaan zoeken. Ook de mug is heel erg actief in deze periode. Hieronder vind je daarom tips hoe je deze overlast zo goed mogelijk kan beperken.

Klamboe

Er is bijna niets vervelender dan een hele nacht niet goed kunnen slapen doordat je niks anders dan gezoem hoort in je slaapkamer. Wat hier een goede oplossing voor zou zijn om in het vervolg minder last te hebben van dit gezoem is om een klamboe boven je bed te hangen. Klamboes zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en kleuren en je kunt het daarom ook als een heel leuk accessoire voor in je interieur gebruiken. Zo is het niet alleen heel handig maar kan het ook nog eens super stijlvol staan.

Geuren

Insecten zijn heel erg gevoelig voor geuren. Zo zijn er verschillende geuren waar ze het liefst van uit de buurt blijven. Een geur daarvan is deet. Ook de geur van koffie, wierook, azijn, ui en kruidnagel zijn geuren waar wespen maar al te graag van wegblijven. Als je meer last hebt van muggen dan kun je beter de geur van bijvoorbeeld lavendel, knoflook en citroen gebruiken om deze tegen te gaan. Een ander pluspunt van lavendel is dat dit niet alleen muggen tegen kan gaan maar ook nog eens leuk en vrolijk op je balkon staat.

Vliegenraam

Het fijnste wat er is, is om in de warme zomermaanden frisse lucht binnen te laten in je slaapkamer. Het mindere daarvan is dat er dan niet alleen frisse lucht binnenkomt maar ook ongewenst ongedierte. Hier is dan een vliegenraam de beste oplossing voor. Als je ervoor kiest om een vliegenraam te plaatsen zorg je dat er nog steeds frisse lucht je slaapkamer binnenkomt zonder dat hierbij het ongedierte ook binnenkomt. Ook voor in je woonkamer is dit een goede oplossing. Neem dan bijvoorbeeld een dubbele plissé vliegendeur om zo het ongedierte tegen te houden. Zo weet je zeker dat je in de zomer met een gerust hart je tuindeur en ramen open kunt laten staan zonder hier vervolgens heel veel last van bijvoorbeeld muggen en wespen te hebben.

Comments are closed