De timmerman wordt hip!

Timmerman is een tijd lang een beroep geweest met weinig aanzien, en waar niet tegenop werd gekeken. Nu DIY steeds populairder wordt, geld dit voor de timmerman ook. Het zelf maken van steigerhouten meubels, een tuinhuis of zelfs een complete veranda. Handig bezig zijn is hip, en dit komt het imago van onze timmermannen alleen maar ten goede.

bouwvakkers

Imago

Jarenlang worstelde de bouwvakkers met het imago van “zie daar die beentjes gaan”. Echter zijn door de hedendaagse trends en ontwikkelingen in medialand de mensen anders gaan kijken naar dit beroep. Joris uit de RTL-serie Divorce maakt als Timmerman furore en werkt als een magneet op vrouwen naast de hoger opgeleide makelaar en enigszins suffe eigenaar van een maatpakkenlijn. Het idee dat een bouwvakker een nietsnut is, is definitief verdwenen. Voorheen besloten veel mensen te kiezen voor een bouwopleiding omdat ze voor zichzelf weinig andere kansen zagen. Tegenwoordig is het echter weer meer de gewoonte¬†om je hier op te richten.

Deze trend zet zich in de echte wereld ook voort. Steeds vaker wordt de handigheid gewaardeerd van een kennis of vriend. Het zelf maken van bijvoorbeeld tuinmeubels kan al snel honderden euro’s besparen. Bij een verbouwing binnenshuis kan dit zelf zomaar duizenden euro’s schelen.

Emancipatie

In de bouwwereld is deze vorm van emancipatie ingezet om een einde te maken aan de gedachtegang dat bouwvakkers hun vak uitoefenen omdat ze verder weinig capaciteiten hebben. Een van de evenementen die worden georganiseerd is “de dag van de bouw”. Grote bouwprojecten stellen hun terrein open voor bezoekers die zo een kijkje kunnen nemen bij een wereld waarin ze normaal niet worden toegelaten.

Tot slot is timmerman ook een zeer rendabel beroep. Niet alleen in de eerste plaats doordat je redelijk eenvoudig kunt opwerken tot bijvoorbeeld uitvoerder. Je kunt ook voor jezelf bijvoorbeeld veel geld besparen door een opknapproject aan te schaffen.

Comments are closed