Eindelijk een drone gekocht! en nu?

Heb jij altijd al de droom gehad om spetterende opnames te maken met een drone? Mooi, dan kun jij op de hedendaagse markt goed terecht. De vraag en interesse naar luchtopnames met een drone is namelijk zeer groot. Op social media en kanalen zoals Youtube worden luchtopnames van quadcopters en drones in rap tempo geshared en bekeken. Ook informatieve websites zoals dronedroom.nl en grote gadgetwebsites kunnen het dronegeweld op dit moment nauwelijks bij houden. Bijna iedere week worden er nieuwe (mini)drones gelanceerd met steeds betere specs voor een goede prijs. Ben je nu echt van plan te gaan vliegen met een drone? Houd dan wel een aantal regels in acht en bekijk de volgende tips.

Hoe begin ik?

Je drone is na aflevering vaak binnen mum van tijd klaar om het luchtruim te verkennen. Echter hoeft dit bij de piloot zeker niet het geval te zijn. Een drone besturen is niet zo makkelijk als je vooraf zou denken. Begin met kleine stapjes of een beginners (mini) drone. Eventuele materiële schade blijft op deze manier ook beperkt! Om jou als beginner op weg te helpen zijn er een aantal tips welke ervoor zorgen dat jij als bestuurder met beide benen op de grond blijft staan!

Tip 1.  Open ruimtes

trees-790220_640

Een drone ben je zo kwijt. Dit zou je niet zeggen omdat hij natuurlijk simpelweg uit de lucht kan vallen. Echter kan het zo zijn dat je de controle verliest bij een grotere hoogte en ook het richtingsgevoel. Bomen, gebouwen of zelfs vogels. Alles op grotere hoogte wordt ineens een potentieel gevaar. Zorg er ook voor dat je kan landen op zachte ondergronden, het liefst gras. Zand en asfalt kun je beter vermijden. Dit vanwege het feit dat het zand zich overal nestelt en een smak op het asfalt veel schade kan aanrichten.

Tip 2. Ga er vaak op uit!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je gemaakte vlieguren gelijk weer verleerd. Ga er dan ook vaak op uit om te vliegen. Gemiddeld kan de accu van een drone 10 tot 15 minuten mee gaan. Omdat het een hoge mate van concentratie vereist is een maximum van een half uur vliegen vaak aangeraden.

Tip 3. Wil je een camera? Neem ook een display

22204547668_da9fb17aa5_z

Het is natuurlijk bijna onmogelijk om een mooie opname te maken wanneer je niet ziet waar je mee bezig bent. Als je een drone koopt voor het maken van een scherpe opname is een display of een WiFi-zender in de camera een vereiste. Via deze WiFi-zender kunnen signalen naar een smartphone gestuurd worden. De drone met camera wordt over het algemeen op zijn best beschouwd met een zogenaamde Gimbal.

 

 

Comments are closed