Je woning inrichten met behulp van een moodboard

Voor het inrichten van je woning kun je gebruik maken van een moodboard. Een moodboard is een bord waarop je een bepaalde sfeer kunt creëren. Wanneer je moodboard letterlijk vertaald kun je het ook wel een sfeerbord noemen. Wat je met een moodboard kunt doen is een bepaalde sfeer te creëren. Door het maken van een moodboard wordt het stukken makkelijker om aan iemand uit te leggen wat je precies in gedachten had voor het inrichten van de woning. Door gebruik te maken van afbeeldingen is de sfeer die je in gedachten had voor de woning inrichten veel makkelijker over te brengen. Ook interieur ontwerpers maken vaak gebruik van moodboards om aan hun klanten verschillende ideeën en sferen te kunnen voorleggen.

4376406767_340ccdd059_o

Waarmee maak je een moodboard?

Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken, maar het beste kun je een wat sterkere achtergrond gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mdf achtergrond, deze hoeft niet dik te zijn, met een plaat van 3 mm dik kom je al een heel eind.

Wanneer je van plan bent om de moodboard helemaal vol te plakken is het niet nodig om de achtergrond een bepaalde kleur te geven. Wanneer je niet zeker weet of je het hele oppervlak vol krijgt, kun je op de achtergrond een bepaalde kleur geven door een grondlaag aan te brengen. Breng dan de grondlaag aan beide kanten aan, zodat de mdf plaat niet bol of krom trekt. Een mdf moodboard kun je makkelijk bij een doe het zelf zaak op maat laten zagen. Zeker wanneer je van plan bent om meerdere moodboards te maken kun je de opdracht voor het zagen makkelijk in één keer tegelijk laten doen.

Zoeken naar afbeeldingen

Foto’s en afbeeldingen kun je tegenwoordig overal vandaan halen zoals van het internet, uit magazines, folders of je eigen foto’s. Het makkelijkste is wel om foto’s uit magazines te halen, zodat je de afbeeldingen snel kunt uitzoeken en uit kunt knippen.

Bij het zoeken naar foto’s is het belangrijk om van te voren bepaalde sferen te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s zoeken met meubels, interieurs of woonaccessoires in een landelijke sfeer, een klassieke sfeer of juist een hele klassieke sfeer.

Online moodboards

Tegenwoordig zijn er ook veel websites die mogelijkheden aanbieden om een online moodboard te maken. Het is zeker handig om op deze manier snel ideeën op te doen, maar het meest effectief voor het zetten van de juiste sfeer is toch nog steeds een echt moodboard.

Moodboards kunnen niet alleen handig zijn voor het inrichten van een bepaalde ruimte, het kan bijvoorbeeld ook erg van pas komen bij het kiezen van een opleiding, het boeken van een vakantie of het kopen van een huis.

Comments are closed