Meest gemaakte fouten tijdens de voorjaarsschoonmaak

Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen, de temperatuur stijgt en de dagen weer langer worden. Is het weer de tijd van het jaar om het huis een flinke schoonmaakbeurt te geven. Voordat je enthousiast aan de schoonmaak begint is het verstandig om hieronder te lezen wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens deze voorjaarsschoonmaak. Voer je de voorjaarsschoonmaak liever niet zelf uit zou je dit klusje ook kunnen uitbesteden aan bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in Tilburg.

1. Je bed opdekken met een stoffig dekbed

Veel mensen hebben een winter- en een zomerdekbed. Bij het verwisselen van deze exemplaren is het belangrijk dat je ze eerst goed opfrist voordat je ze in bed legt. Het beste is om ze een middagje in het zonlicht te leggen, zonlicht dood namelijk huismijt.

2. Rubberen handschoenen tegen bacteriën

Menig mens moet er niet aandenken om zonder rubberen handschoenen het toilet schoon te maken, maar hier heb je eigenlijk weinig aan. Het is namelijk zo dat als er zweet of water in deze handschoen komt dat dit dan perfect is voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Dit kan je voorkomen door van te voren bloem in de handschoenen te doen, dit zal het vocht gelijk absorberen.

3. Stof verwijderen met een nat doekje

Dit is een fout die heel veel gemaakt wordt, zodra je een nat doekje over een vensterbank of plank haalt zal je direct zien hoeveel stof er vanaf komt. Je denkt dat dat het nu goed schoon is maar het tegendeel is waar op een natte oppervlakte blijft namelijk beter stof liggen. Je kunt daarom het beste eerst stoffen met een droge doek of plumeau en daarna stofzuigen.

4. De vriezer nooit ontdooien

Het is gewoonlijk om af en toe een doekje door de koelkast heen te halen, de vriezer wordt echter vaak vergeten. Het beste is om de vriezer ook mee te nemen in de voorjaarsschoonmaak. De beste manier is om een lege vriezer s avonds te vullen met handdoeken en de volgende dag de natte handdoeken eruit te halen en dan met een basis sopje door de vriezer heen te gaan.

5. Wassen in een vieze wasmachine

We hebben allemaal het idee dat zodra we onze was gewassen hebben dat deze schoon en fris is, maar schijn bedriegt. Een stinkende wasmachine komt vaak zo omdat een vochtige trommel de perfecte omgeving is voor bacteriën. Dit kan je voorkomen door een wasje te draaien met 50 gram soda in de trommel en 50 ml azijn in een vakje.

Comments are closed