Permanente make-up wenkbrauwen

Jaren geleden waren dunne wenkbrauwen het schoonheidsideaal. Massaal gingen we dan ook in de weer met een pincet om onze wenkbrauwen te epileren zodat onze wenkbrauwen zo dun mogelijk werden. Vervolgens tekenden we onze wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood waardoor er een strakke lijn ontstond. Net als met andere make-up trends veranderen ook de trends op het gebied van wenkbrauwen. Tegenwoordig worden natuurlijke en volle wenkbrauwen als een teken van schoonheid gezien. Heb je te fanatiek meegedaan aan de dunne wenkbrauwtrend, waardoor je nu nauwelijks meer wenkbrauwen hebt? Of ben jij niet gezegend met volle wenkbrauwen? Lees dan snel verder, want de oplossing ligt binnen handbereik.

Permanente wenkbrauwen

Niet iedere vrouw heeft van nature volle en donkere wenkbrauwen die de nadruk op de ogen leggen en het gezicht mooi omlijsten. Bij de meeste vrouwen zijn de wenkbrauwen onvolledig en past de vorm van de wenkbrauwen niet zo goed bij het gezicht. Door de verkeerde wenkbrauwvorm lijkt ons gezicht vaak nog voller, smaller, korter of langer dan het daadwerkelijk is. Daarnaast zijn er vrouwen waarbij de wenkbrauwen nauwelijks opvallen doordat de wenkbrauwen erg licht van kleur zijn. Tot slot zijn er nog een aantal vrouwen die iets te veel plezier beleefden aan het epileren van de wenkbrauwen, waardoor er nu nog nauwelijks wenkbrauwen over zijn.

Om volle, goedgevormde en opvallende wenkbrauwen te krijgen, kun je kiezen voor PMU wenkbrauwen. PMU is de afkorting voor Permanente Make-Up, wat betekent dat wenkbrauwen door diverse technieken met behulp van micropigmentatie worden gecreëerd. Permanente make-up wordt vaak onterecht vergeleken met tatoeëren. Het grote verschil is dat getatoeëerde wenkbrauwen echt permanent zijn en dat de inkt in de diepste huidlaag wordt geplaatst. Bij permanente make-up wenkbrauwen wordt pigment aangebracht in de lederhuid. Door de zon en het vernieuwen van de huid vervaagt het pigment langzaam. De make-up wenkbrauwen zijn dus niet echt permanent.

PMU wenkbrauw technieken

Permanente make-up wenkbrauwen kunnen door diverse technieken worden gecreëerd. De keuze voor een specifieke techniek is afhankelijk van je wensen. In overleg met een PMU specialist kun je kiezen voor de hairstroke techniek, de shadow techniek of de 3D hairstrokes techniek.

De hairstroke techniek

De eerste techniek voor PMU wenkbrauwen is de hairstroke techniek. Bij deze techniek worden er tussen de bestaande wenkbrauwharen nieuwe haren getekend met pigment. Door deze techniek kunnen onvolledige wenkbrauwen worden gecorrigeerd en opgevuld. Het resultaat? Mooi gevormde en gekleurde wenkbrauwen die er heel natuurlijk uitzien. De gepigmenteerde haartjes zijn namelijk niet tot onderscheiden van de echte wenkbrauwharen.

De schaduwtechniek

De tweede techniek voor permanente wenkbrauwen is de schaduwtechniek. Bij deze techniek wordt er een gelijkmatige en egale wenkbrauw gecreëerd. Het resultaat van de schaduwtechniek is vergelijkbaar met het resultaat dat een visagist bereikt wanneer de wenkbrauwen worden getekend en ingekleurd.

Deze techniek is uitermate geschikt voor vrouwen die zelf nauwelijks wenkbrauwen hebben en het mooi vinden wanneer zij hun wenkbrauwen tekenen met een wenkbrauwpotlood. Ook voor vrouwen met een donkere huid die graag bruine wenkbrauwen willen hebben is de schaduwtechniek perfect. Dit omdat de hairstroke techniek simpelweg niet opvalt bij de donkere huidskleur.

3D Hairstrokes

De 3D techniek is de nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up wenkbrauwen. Bij deze techniek worden zowel de hairstroke techniek als de schaduwtechniek toegepast.

Overweeg jij permanente make-up wenkbrauwen? Laat je dan informeren door een schoonheidsspecialist bij jou in de buurt.

Comments are closed