Tips om je goede voornemens het hele jaar vol te houden

Het hoort er elk nieuwe jaar weer bij: goede voornemens. Of je je goede voornemens nou opschrijft of ze gewoon in je hoofd maakt, een groot deel van de mensen maakt goede voornemens. Iedereen heeft wel een paar doelen die ze graag willen bereiken. En het nieuwe jaar is daar de perfecte gelegenheid voor! Maar goede voornemens staan er ook om bekend dat ze niet vaak het hele jaar worden volgehouden. Mensen stoppen er snel mee, wat heel jammer is. Want als je je goede voornemens een aantal maanden hebt volgehouden, gaat de rest van het jaar vaak vanzelf. Je levensstijl is dan aangepast en je hoeft er geen moeite meer voor te doen. Maar hoe hou je je goede voornemens nou wat langer vol dan een paar dagen? Wij geven je hier een aantal tips.

Schrijf je goede voornemens op en vertel ze

Het is veel beter om je goede voornemens op te schrijven dan ze in je hoofd te houden. Zo heb je niet alleen het gevoel dat je er meer aan vast zit, je wordt er ook vaker aan herinnert. Schrijf je goede voornemen dus op en leg het briefje op een plek waar je het regelmatig ziet. Je kunt het nog net iets leuker maken voor jezelf door het briefje mooi te versieren en te voorzien van inspirerende quotes. Zo zie je je goede voornemen niet als iets negatiefs, maar juist als iets positiefs en inspirerends. Als je elke keer weer vrolijk wordt van het briefje, is het makkelijker om je goede voornemen vol te houden.

Bovendien is het verstandig om je goede voornemen te vertellen aan je naasten. Vertel je naasten dus over je doelen en hoe je deze wil bereiken. Zo kunnen je vrienden en familie je steunen als je het moeilijk hebt. Maar ze kunnen je ook helpen in het bereiken van je doel. Wil je bijvoorbeeld een aantal kilo afvallen? Dan zullen zij je minder snel ongezonde hapjes en drankjes aanbieden, wat het voor jou weer makkelijker maakt!

Beloon jezelf

Elke stap die je zet in het behalen van je doel is geweldig. Dit hoef je ook zeker niet te ontkennen. Geef jezelf dus regelmatig een complimentje en beloon jezelf met iets kleins. Zo blijft het leuk om je doel te behalen en blijf je gemotiveerd!

Transformatie coaching

Heb je al jaren stress of overgewicht en wil je hier graag vanaf? Dan kan transformatie coaching uitkomst bieden. Met behulp van een coach en een maatwerk plan ga je de uitdaging aan om jouw doel te bereiken. Voor transformatie coaching kun je bijvoorbeeld terecht bij een sportschool in Roosendaal.

Comments are closed