Voorkom een herfstdip met sporten

Sporten, je krijgt er energie van, je voelt je er fit door en het is goed tegen een herfstdip. Kortom: genoeg redenen om deze herfst – net als in de zomer – te blijven sporten.

Toch is het voor veel mensen lastig om – tijdens het vallen van de bladeren – sombere gevoelens aan de kant te schuiven en lekker te gaan sporten. Herken jij jezelf hierin? Lees dan dit artikel door en laat tot je doordringen waarom het wel verstandig is om die hardloopschoenen uit de kast te pakken of die wieleroutfit aan te trekken.

Wat is een herfstdip?

Een herfstdip is eigenlijk niets anders dan een dipje in de herfst. Officieel wordt een herfstdip seasonal affective depression – afgekort SAD – genoemd. Een herfstdip kan iedereen treffen. Naar verluidt hebben bijna 1,2 miljoen mensen in Nederland last van een herfstdip. Bij de een zijn de symptomen erger dan bij de ander.

Dat veel mensen in Nederland last hebben van een herfstdip is niet gek. Door het gure weer – met veel regen, lage temperaturen en weinig daglicht – is het namelijk lastig om vrolijk te blijven. We moeten allemaal nog even wennen aan de nieuwe weersomstandigheden waardoor sombere gevoelens de overhand nemen. Sommige personen ervaren zelfs depressieve gevoelens.

Hoe herken ik een herfstdipje?

Een herfstdipje is niet alleen te herkennen aan neerslachtige gevoelens. Ook vermoeidheid, een futloos gevoel en de neiging om meer te eten zijn veelvoorkomende kenmerken van een herfstdip. Heb je genoeg van deze vervelende symptomen? Wees je dip dan de baas en sla aan het sporten!

Een herfstdipje de baas

Dat sporten helpt om het herfstdipje te bestrijden is goed nieuws! We hoeven ons – dankzij dit feit – niet de hele herfst in bed te verschuilen. In plaats daarvan gaan we heerlijk sporten. Motiveer jezelf extra om te gaan sporten door mooie, gepersonaliseerde kleding aan te schaffen. Sportkleding bedrukken in Amsterdam bij Merchandising Concepts is een prima motivator.

Waarom helpt sporten?

Dat sporten het middel is om de herfstdipje tegen te gaan weet je nu onderhand wel. Maar waarom helpt sporten sombere gevoelens verminderen? Sporten is goed voor het voorkomen of het bestrijden van de herfstdip, omdat het de bloedsomloop stimuleert. Daarnaast maken je hersenen – tijdens het sporten – endorfine aan. Dit is een stofje wat zorgt voor een energieboost en een ontspannen gevoel. Hierdoor kom je in de herfst lekkerder in je vel te zitten.

Comments are closed