Iedere dag weer de vraag: wat eten we vanavond? Een vraag die niet altijd even makkelijk te beantwoorden is. Daarom hebben we in dit artikel wat tips en 3 leuke receptideeën.
Tips voor het avondeten
Met deze tips heb je altijd antwoord op de vraag “wat eten we vandaag?”:
- Maak een weekmenu, dan hoef je er maar één keer per week over na te denken.
- Bewaar je favoriete recepten in je telefoon of in een mapje bij elkaar, zodat je daar makkelijk doorheen kan bladeren als je inspiratie nodig hebt.
- Kies een vaste dag in de maand waarop je een nieuw recept uitprobeert. Zo vind je telkens nieuwe geliefde gerechten.
1. Vega chili
Ingrediënten:
1 ui
2 knoflookteentjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gram mais
1 blik kidneybonen
2 paprika’s
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
Snijd de knoflook en het uitje fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit wat olie in de pan en voeg de knoflook en ui toe. Doe er na 3 minuten de kruiden en de paprika bij.
Bak dit 2 minuten lang en voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe.
Voeg na 2 minuten alle overige ingrediënten toe. Laat het geheel 5 minuten koken.
Serveer de chili met (zilvervlies)rijst.
2. Spicy noodles met rundgehakt
Ingrediënten:
200 gram noodles
300 gram rundgehakt
150 gram taugé
2 knoflookteentjes
2 bosuien
1 rode paprika
1 rode peper
2 eetlepels zoete chilisaus
3 eetlepels sojasaus
zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de noodles zoals op de verpakking staat.
Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Snijd de bosuien in ringetjes en de paprika in blokjes.
Doe wat zout en peper bij het rundgehakt.
Doe wat olie in de pan en bak het rundgehakt samen met de paprika, bosuien, taugé en rode peper voor 5 minuten.
Voeg de gekookte noodles, knoflook, chilisaus en sojasaus toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Ovenschotel met aardappels en tomaat
Ingrediënten:
500 gram aardappels
400 gram tomatenblokjes
olijfolie
2 knoflookteentjes
1 theelepel paprikapoeder
1 halve theelepel gedroogde oregano
zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en snijd de aardappels.
Doe de aardappels en tomatenblokjes samen met wat olijfolie en de kruiden in je ovenschaal.
Zet de schaal voor een uur in de oven. Vergeet niet om alles tussendoor een keertje door elkaar te scheppen.