Een nieuwe boot aanschaffen

Heb je al een boot en wil je je boot verkopen zodat je een nieuwe aan kan schaffen moet je je voor jezelf bedenken dat dit niet zomaar iets tussendoor is. Je staat op het moment om een grote aankoop te doen waar je jarenlang mee door kan. Hieronder vind je handige tips waar je aan kunt denken als je bedacht hebt dat je een nieuwe boot wilt kopen.

Zorg dat je je wensen in kaart brengt

Er is zo veel keuze als het aankomt op een nieuwe boot aanschaffen, er zijn zoveel verschillende boten in verschillende vormen, kleuren maten en ze hebben ook nog eens allemaal verschillende functies en ieder hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn er boten die speciaal zijn voor tochten op kanalen en plassen maar er zijn ook heel veel grotere boten die geschikt zijn voor varen op zee. Dan is zijn er ook nog verschillen als het aankomt op de hoogte van de boot. Zo kan je met een hoge boot niet door de Amsterdamse grachten varen en met een hele diepstekende boot loop je al snel vast in de binnenmeren. Dit zijn allemaal zaken waar goed rekening mee gehouden moet worden. Daarom is het heel erg belangrijk om voor jezelf te bedenken wat je wensen zijn en hoeveel geld je hier in wilt stoppen. Hierbij moet je ook rekening houden met bijkomende kosten zoals brandstof, een ligplaats, stalling en ook het onderhoud moet je niet vergeten mee te rekenen.

Kijk goed rond

Wanneer je eenmaal voor jezelf hebt vastgesteld waarvoor je de boot wilt gebruiken, hoeveel je hier aan uit wilt geven en wat de verdere wensen zijn dan is het tijd om goed rond te gaan kijken. Hiervoor kan je in speciale tijdschriften voor boten kijken, botenbeurzen bezoeken maar je kan ook goed rondkijken op het internet. Neem hier vooral genoeg tijd voor, zoals hiervoor al vermeld het is niet zomaar een aankoop. Zorg daarom ook dat je naar verschillende merken en verschillende modellen kijkt. Alleen op deze manier krijg je een duidelijk beeld van wat het aanbod is en wat je het meest aantrekt. Maak een lijstje van je favorieten zodat je deze nog eens op een later moment kunt opzoeken. Als je eenmaal een lijstje hebt met je favoriete exemplaren dan kan je contact opnemen met de verkopers om de boot eens in het echt te gaan kijken.

Comments are closed